Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост

...
Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост
Коментари Харесай

Ердоган: Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост

Турция поддържа битката на Украйна за отбрана на териториалната целокупност и преглежда офанзивата на Русия като тежък удар върху районната непоклатимост и мир, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като още веднъж прикани за разрешаване на рецесията посредством разговор, предадоха международните организации и турските медии.

Тази стъпка, която ние преглеждаме като стъпка, ориентирана против интернационалното право, е тежък удар върху районния мир, естетика и непоклатимост, сподели той, като добави, че е изразил поддръжката си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен диалог през днешния ден.

Ердоган уточни, че Турция, която граничи по море и с Украйна, и с Русия, преглежда двете страни като „ другарски “. Той добави, че е откровено тъжен поради това, че Москва и Киев са в спор.

Турция още веднъж приканва Русия и Украйна да вземат решение всички несъгласия посредством разговор в границите на Минските съглашения. Турция е подготвена да постави нужните старания за сигурността на турските жители, кримските татари и всички, които живеят в Украйна, сподели турският държавен глава.

Той добави, че счита за неприемлива военната интервенция в Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР