Турция планира да копира руските зенитни ракетни комплекси C-400, за

...
Турция планира да копира руските зенитни ракетни комплекси C-400, за
Коментари Харесай

Турски генерал разказал на кого са изгодни слуховете за копиране на С-400

Турция възнамерява да копира съветските зенитни ракетни комплекси C-400, с цел да ги възпроизведе, оповестиха няколко медии с позоваване на източници в Анкара. Решението било взето след отхвърли на Русия да съобщи на турската страна технологията за произвеждане.
Тези медии също отбелязали, че такива прецеденти имало, когато Турция се пробвала да копира китайски технологии и като резултат Пекин прекратил формалните взаимоотношения с Анкара във военната сфера.
Турският военачалник в оставка Ихсан Башбозкурт в диалог с сътрудник на съветското издание „ ПолитЭксперт ” нарекъл новината „ нечиста сделка ”. „ Такъв проект няма. Има проект за взаимна разработка на военна техника ” – споделил той.
Според него, източниците за такива дезинформации би трябвало да се търсят в Съединени американски щати: „ Служещи на американските ползи има във всички сфери на обществото. С помощта на медиите те желаят да образуват мнение, че Турция желае да направи копие на С-400. ”
Според генерала, разногласията към пазаруването на С-400 продължава към този момент няколко месеца, само че Турция направила тази крачка в отбрана на своите ползи. Той напомнил за проблемите в връзките със Съединени американски щати и опитите на Вашингтон да вземе под надзор политиката на Анкара посредством дестабилизация по границите и спонсориране вътре в Турция на въоръжени терористични групировки.
„ Ние знаем за какво купихме С-400. На нас ни беше нужна система за Противовъздушна отбрана за височинна защита. Турция към този момент получи от Русия противотанкови ракети, само че те не бяха стратегическо оръжие. Когато купувахме С-400, ние знаехме, че това ще породи проблеми. Но ние трябваше да ги получим ” – декларирал той.
Генералът е уверен, че Съединени американски щати още повече ще притискат Турция и ще организират секрети интервенции вътре в страната. И Анкара би трябвало да е подготвена за това.
„ Така че казусът не е в С-400, казусът е политически. Става дума за нашата самостоятелност. Ние би трябвало тъкмо и ясно да заявим, че няма да се извиняваме за С-400. Тази оръжейна система ни беше нужна. ”
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР