Турция отново обвини Гърция, че е прехванала с радари нейни

...
Турция отново обвини Гърция, че е прехванала с радари нейни
Коментари Харесай

Турция отново обвини Гърция, че е прехванала нейни самолети в Егейско и в Средиземно море

Турция още веднъж упрекна Гърция, че е прехванала с радари нейни самолети в Егейско и Средиземно море, заяви Анадолската организация през днешния ден.

Според известие на турското министерство на националната защита на 23 август изтребители Ф-16 на Военновъздушни сили на Турция изпълнявали полети в интернационалното въздушно пространство в Егейско и в източната част на Средиземно море. Там те били прехванати от противовъздушни системи С-300, ситуирани на гръцкия остров Крит.

Въпреки „ провокацията “ турските самолети са приключили задачата си и се върнали сполучливо в базите си.

От своя страна гръцки военни източници, представени от „ Катимерини “, изрично са отхвърлили турските изказвания. Източниците са припомнили, че съгласно интернационалните правила и процедура прехващането на непознати самолети се прави от изтребители.

През последните няколко дни Турция неведнъж упрекна Гърция, че е прехванала турски изтребители, добавя Българска телеграфна агенция. В един от случаите гръцката страна удостовери, че нейни изтребители са прехванали с радарите си турски самолети, които летели в нарушаване на разпоредбите на въздухоплаването и без полетен проект в курса на американски бомбардировачи Б-52, които летели в зоната за полетна информация на Атина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР