Турция откри своя дългоочакван бизнес център в Истанбул, предават световните

...
Турция откри своя дългоочакван бизнес център в Истанбул, предават световните
Коментари Харесай

Новият бизнес район на Истанбул със заявка да превърне мегаполиса в световен финансов център

Турция откри своя дълго чакан бизнес център в Истанбул, предават международните организации. Районът дава обещание да сложи турския мегаполис измежду най-важните финансови центрове в света , написа Daily Sabah.

Бизнес центърът (IFC) беше открит на 18 април с публична гала от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че новият корпоративен регион " може да помогне на града да сътвори връзки сред световните финансови пазари ".

" Този бизнес център ще сътвори нова финансова екосистема в Истанбул, който е пресечната точка на два континента ", означи Ердоган.
 Новият бизнес регион в Истанбул, който ще се конкурира с финансовите центрове в Ню Йорк, Лондон и Дубай
Новият бизнес регион в Истанбул, който ще се конкурира с финансовите центрове в Ню Йорк, Лондон и Дубай

Центърът ще предлага 1,4 милиона квадратни метра офис пространствa

IFC ще приюти множеството от най-големите и известни финансови институции в страната, като задачата е турският мегаполис да се трансформира в конкурентна дестинация за интернационалните финансови институции и вложители . Това надлежно би трябвало да подкрепи растежа на турската стопанска система.

" Финансовият център в Истанбул е визионерски план, осъществен за подсилване на ролята на Турция в международната стопанска система ", акцентира Ердоган.

Той е безапелационен, че " финансовият център ще улесни интернационалния финансов поток и ще усили капацитета за привличане на вложения ".

IFC ще приюти множеството от най-известните финансови институции на Турция, в това число Централната банка (CBRT), фондовата борса Borsa Istanbul (BIST), Банковото контролиране и Агенцията за банково контролиране и контрол (BDDK) и Съветът за финансови пазари на Турция (SPK).

Офиси ще имат и обществените кредитори в страната, като Ziraat Bank, Halkbank и VakıfBank , всички от които се местят в бизнес центъра, който се чака да стане дом на още доста локални и интернационалните банки и финансови институции.

Нарастващата комерсиална конкуренция сред Европа и Азия и геополитическото състояние на Турция основават нови благоприятни условия за Истанбул , разясняват финансови специалисти, акцентирайки позицията на огромния мегаполис като географски и търговски мост сред двата континента.

Бизнес центърът, ситуиран на повърхност от 3,3 километра, е ръководен от Türkiye Wealth Fund и е създаден в съгласуваност с Министерството на околната среда, градоустройството и изменението на климата.

Изграден с инвестиция от към $3,3 милиарда , IFC е един от най-престижните планове на Турция със поръчка да стане и водещ софтуерен център .
 Турция пусна в употреба първия самолетоносач, който би трябвало да опази и... енергетиката
Турция пусна в употреба първия самолетоносач, който би трябвало да опази и... енергетиката

Корабът " Анадолу " приютява военни дронове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР