Турция осъди решението на , заявявайки, че нарушава резолюцията на

...
Турция осъди решението на , заявявайки, че нарушава резолюцията на
Коментари Харесай

Турция осъди откриването на посолство на Косово в Йерусалим

Турция осъди решението на, заявявайки, че нарушава резолюцията на Организация на обединените нации за статута на Йерусалим и вреди на мирния развой за разрешаване на.
" Откриването на посолството е извънредно неправилно решение, взето от водачите на хора, които претърпяха огромни компликации, с цел да получат своята самостоятелност ", се споделя в изказване на турското външно министерство.
В декларацията се споделя, че с това решение Косово пренебрегва страданията на палестинския народ, който от десетилетия живее под окупация и претърпява съществени нарушавания на правата на индивида.
" Действайки по този метод, косовските водачи са нарушили откритите параметри на мирния развой, в това число съответните резолюции на Организация на обединените нации за статута на Йерусалим, и са навредили на визията за решение на две страни и мирните очаквания в района ", съобщи турското външно министерство.
В изказването се приканват водачите на Косово да " употребяват здравия разсъдък и да се откажат от тази безотговорна и противозаконна стъпка ".
Турция беше една от първите страни, които признаха независимостта на Косово през 2008 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР