Турция ограничи износа на широка гама продукти за Израел във

...
Турция ограничи износа на широка гама продукти за Израел във
Коментари Харесай

Турция налага ограничения върху износа на Израел

Турция ограничи износа на необятна гама артикули за Израел във вторник, до момента в който не бъде оповестено преустановяване на огъня в Газа, в първата забележителна мярка на Анкара против Израел след шест месеца война.
Израел съобщи, че ще отговори на ограниченията, които включват ограничение на износа на стомана, торове и реактивно гориво, със свои лични ограничавания върху артикули от Турция.
Турция осъди Израел за акцията му против Газа, която стартира след нападението на палестинската въоръжена формация Хамас на 7 октомври.

Анкара прикани за неотложно преустановяване на огъня,

поддържа стъпки за съдене на Израел за геноцид и изпрати хиляди тонове помощ за жителите на Газа.

Въпреки това Анкара също по този начин поддържаше търговски връзки с Израел макар мощната си изразителност, което провокира вътрешна реакция. Търговските ограничавания, които влизат в действие във вторник, следват отхвърлянето на Израел на настояването на Турция да взе участие в интервенция за филантропична помощ в Газа.
Министерството на търговията сподели, че ограниченията ще се ползват за износа на артикули от 54 разнообразни категории, в това число желязо, мрамор, стомана, цимент, алуминий, тухли, торове, строително съоръжение и артикули, авиационно гориво и други

„ Това решение ще остане в действие,

до момента в който Израел, според отговорностите си, произлизащи от интернационалното право, незабавно разгласи преустановяване на огъня в Газа и разреши безпрепятствения поток от задоволително филантропична помощ в Ивицата Газа “, се споделя в известието.
В отговор на ограниченията външният министър на Израел съобщи, че Турция е „ едностранно нарушила “ комерсиалните съглашения с Израел.
Малко след началото на войната сред Израел и Хамас, Турция и Израел отдръпнаха своите посланици, като в същото време постоянно си разменяха пари. Ходът от вторник е първата забележителна мярка, подхваната от Анкара против Израел от началото на спора.

Източник: Ройтерс /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР