Турция очаква да разработи собствена ваксина срещу новия коронавирус до

...
Турция очаква да разработи собствена ваксина срещу новия коронавирус до
Коментари Харесай

Ердоган: Турция може да разработи собствена ваксина срещу COVID-19 до края на годината

Турция чака да създаде лична ваксина против новия ковид до края на 2021 година. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в телевизионно послание след съвещание на кабинета на министрите на републиката, предава „ Анадолската организация “, представена от " Фокус ".
Държавният глава също по този начин разгласи облекчаването на редица ограничаващи ограничения, въведени от управляващите като част от битката против разпространяването на COVID-19.
По думите му от на следващия ден кафенетата, заведенията за хранене, чайните, увеселителните паркове и сходни места ще могат да работят от 7 до 21 часа, като се изключи неделя.
Държавният глава добави, че през юни ограничаването за овакантяване на дома в Турция ще бъде в действие от 22:00 до 05:00 часа през делничните и съботните дни. Пълно неделно блокиране ще остане в действие.
Преди това рестриктивните мерки включваха комендантски час в делничните дни от 21:00 до 5:00 ч. и възбрана за излизане през почивните дни от 21:00 ч. в петък до 5:00 ч. в понеделник.
Разрешени са сватбени церемонии на закрито и навън, при съблюдаване на подобаващи защитни ограничения, сподели президентът Ердоган.
Държавният глава съобщи, че ограниченията, подхванати по-рано от държавното управление, са постигнали задачата си, защото е регистриран условен спад в броя на инфектираните и смъртните случаи.
Той добави, че по-нататъшното облекчение на рестриктивните мерки зависи от епидемиологичната обстановка в страната, както и от темпото на процеса на имунизация.
Според него управляващите имат намерение да доставят в Турция през юни „ оптимално вероятното “ количество авансово поръчани ваксини от Pfizer, Sinovac и „ Спутник V “, като подсигуряват тяхното „ ранно потребление “.
„ Ще създадем всичко допустимо юни да стане месеца на „ имунизационна готовност “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР