Турция обяви, че думите на министъра на външните работи Мевлют

...
Турция обяви, че думите на министъра на външните работи Мевлют
Коментари Харесай

Скандалът с Турция пламнал заради неточен превод

Турция разгласи, че думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу за българския закон за вероизповеданията са били изопачени от медиите заради неакуратен превод. Според представителя на турското външно министерство в речта в Текирдаг е ставало дума за предходен диалог сред българския и турския външен министър, в който Чавушоглу е обърнал внимание на интернационалните правила по отношение на поправките в закона.

Говорителят на турското външно министерство Хами Аксой съобщи, че България и Турция имат доста близки и положителни връзки. По думите му, хората с турски генезис, живеещи в България, прибавят специфична стойност към тези връзки.

Съседските, другарски и съюзнически страни съблюдават правилото за невмешателство във вътрешните си работи, уточни представителят. Той направи коментара си в отговор на журналистически въпрос в Анкара през вчерашния ден.

Аксой смята, че някои недобронамерени кръгове са прибягнали до този метод, с цел да навредят да връзките сред двете страни, само че те няма да бъдат наранени от сходни "игри ", тъй като имат здрава основа, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР