Турция няма намерение да се отказва от доставките на газ

...
Турция няма намерение да се отказва от доставките на газ
Коментари Харесай

Турция няма да се отказва от доставките за Иран въпреки позицията на САЩ

Турция няма желание да се отхвърля от доставките на газ от Иран поради желанията на Съединени американски щати още веднъж да вкарат наказания против Техеран, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
Преди няколко дни турският президент съобщи, че е срещу скъсването на икономическите връзки с Иран. Той посочи, че настояването на Съединени американски щати за разкъсване на връзките на някои страни с техен " комшия и стратегически сътрудник " е ориентирано против независимостта на страните.

Реджеп Ердоган, президент на Турция: Казвал съм преди време на предходния президент на Съединени американски щати Барак Обама: " Извинете, само че ние купуваме газ от Иран. Откъде още да го получа, в случай че не от Иран? Моите жители ще измръзнат през зимата без него и какво да върша аз тогава? Същите тези думи споделих и на настоящия собственик на Белия дом Доналд Тръмп.
Американският президент Доналд Тръмп съобщи през май, че Съединените щати се отдръпват от иранското нуклеарно съглашение и ще наложат още веднъж наказания на Техеран. Администрацията му заплаши другите страни със наказания, в случай че не прекратят вноса на ирански нефт до началото на ноември.

 Ердоган се разгласи за съдействие на Турция и ОИС с БРИКС Ердоган се разгласи за съдействие на Турция и ОИС с БРИКС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се разгласи за съдействие на Турция и Организацията за ислямско съдействие (ОИС) с БРИКС (Бразилия, Русия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР