Турция няма да се присъедини към едностранните санкции на САЩ

...
Турция няма да се присъедини към едностранните санкции на САЩ
Коментари Харесай

Турция отказва да се присъедини към санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия

" Турция няма да се причисли към едностранните наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия ". Това е съобщил министърът на външните работи на републиката Мевлют Чавушоглу в изявление представено от ТАСС, съобщи " Фокус ".

" Няма да се присъединим към едностранните наказания, които Съединени американски щати и Европейски Съюз постановиха против Русия. Ние изхождаме от нашата лична полза и личен разцвет. В същото време ние следим деликатно осъществяването на наредбите на Конвенцията от Монтрьо “, акцентира той в изявление за телевизионния канал Lider Haber.

Чавушоглу също е разкритикувал изказванията на опозиционния претендент за президент на Турция, ръководителя на " Републиканската национална партия " (РНП) Кемал Кълъчдароглу, в отговор на молба на публицист да разяснява изказването на водача на РНП за BBC, че в случай че пристигна на власт, ще даде приоритет на развиването на връзките със Запада, а не Кремъл.

" Ами, вие помните, че на един от митингите той твърдеше нещо напълно друго. Той съобщи, че нищо няма да заплаши връзките сред Турция и Русия. Той е променчив [в изказванията си] “, е добавил турският външен министър.

Мевлют Чавушоглу сподели, че възможна среща за Сирия на равнище държавни глави на Турция, Русия, Иран и Сирия най-вероятно ще се организира тази година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР