Турция няма да иска разрешение за провеждане на антитерористични операции,

...
Турция няма да иска разрешение за провеждане на антитерористични операции,
Коментари Харесай

Турция няма да иска разрешение за военните си операции

Турция няма да желае позволение за осъществяване на антитерористични интервенции, съобщи президентският представител Ибрахим Калън, представен от Анадолската организация и БГНЕС.

От 20 ноември Турция организира въздушна интервенция против сирийското крило на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северна Сирия, оповестява се за удари по град Кобани, както и в Северен Ирак. Турският президент Реджеп Ердоган окачестви интервенцията сполучлива и не изключи тя да бъде последвана от наземна.

Говорителят на турския водач акцентира, че всички дейности на турската войска по границата със Сирия и Ирак се основават на член 51 от Устава на Организация на обединените нации (правото на самоотбрана). „ Съвременната идея за битка с тероризма включва заличаване на опасността в зародиш. Държави, които при най-малката опасност против себе си, без даже да се замислят нанасят удари по територии на десетки хиляди километри от техните граници, в този момент са възмутени от интервенциите на Анкара непосредствено по границите на Турция. Подобни рецензии са знак за очевидно несъгласие в позицията на горепосочените страни “, добави той.

Министърът на защитата: " Операцията ще продължи "

Споредизявления, турската войска е атакувала 471 цели от началото на последната военна атака в Ирак и Сирия.

Общо " 254 терористи бяха обезвредени ", сподели турският министър на защитата Хулуси Акар в сряда. „ Операцията ще продължи с въздушни удари и наземни оръдия “, сподели Акар. Той не даде информация за възможни цивилни жертви.

„ Турция е по-решена от всеки път да обезпечи южната си граница с кулоар за сигурност “, акцентира Ердоган. Ще се вземе поради обаче териториалната целокупност на Сирия, както и тази на Ирак.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР