Турция не вижда никаква алтернатива“ на първоначалното споразумение за износ

...
Турция не вижда никаква алтернатива“ на първоначалното споразумение за износ
Коментари Харесай

Турция не вижда алтернатива на споразумението за износ на зърно от Украйна

Турция не вижда „ никаква опция “ на първичното съглашение за експорт на зърно, което Украйна подписа с Русия. Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан по време на визитата си в Киев. Той отхвърли опцията за различни направления, защото, по думите му, те носят опасности.

„ Повече от 33 милиона тона зърнени храни и хранителни артикули доближиха до интернационалните пазари. Знаем, че сега се търсят различни пътища за експорт на зърно. Но също по този начин виждаме, че те не могат да бъдат опция на първичната самодейност и крият опасности. Затова ще продължим да водим разговор с всички страни на всички равнища ", сподели турският външен министър на конференция с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

Фидан съобщи още, че съживяването на първичната договорка с Русия е приоритет за Турция.

Украинският президент Володимир Зеленски, който също беседва с турския външен министър, дефинира срещата като значима.

„ Говорихме и за обстановката, зародила заради подлите офанзиви на Русия против износа на зърно в Черноморския район. Очевидно това са офанзиви против световната сигурност. Те са ориентирани съответно към провокиране на рецесии в разнообразни райони на света. И дружно с Турция можем да възстановим сигурността малко по малко, както неведнъж сме доказвали “, сподели украинският президент във вечерното си видеообръщение.

По-рано министър председателят на Украйна Денис Шмигал сподели, че чака всички процедури за влизането в действие на Споразумението за свободна търговия да бъдат финализирани допустимо най-скоро.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР