Турция не трябва да получава нови изтребители F-16 и комплекти

...
Турция не трябва да получава нови изтребители F-16 и комплекти
Коментари Харесай

Менендес: Турция да прекрати враждебното си поведение към Гърция, за да получи F-16

Турция не би трябвало да получава нови изтребители F-16 и комплекти за рационализация, до момента в който не " приключи войнственото си държание " по отношение на Гърция, съобщи ръководителят на сенатската комисия по външните работи Робърт Менендес, представен от вестник „ Катимерини “

" Те би трябвало да прекратят войнствеността си против своите сътрудници от НАТО (включително) Република Гърция ", сподели той. " Те би трябвало да спрат прелитанията, би трябвало да разрешат на вселенския патриарх да упражнява правата си като набожен водач на милиони хора по света. Това са някои от нещата. "

Искането на Турция за 40 нови изтребителя F-16 и към 80 комплекта за рационализация е на стойност 20 милиарда $.

„ Политико “ оповестява, че Менендес е подкрепил доста по-малък контракт за рационализация на Турция.Той е за възобновяване на софтуера на авиониката за съществуващите турски F-16 на стойност 259 млн. $.

Тази продажба " е била единствено за основаване на оперативна съгласуемост в връзките сред съдружниците от НАТО. Чувствах, че това е почтена цел. " - споделя Менендес в изявление. " Това демонстрира на Турция, че в случай че промени отношението си, вратата не е затворена за нея, само че аз към момента съм срещу F-16. "

Друг значим проблем, който опълчва Турция на нейните сътрудници от НАТО, е блокирането на присъединението на Швеция като 32-и член на Алианса. Американски публични лица считат, че Турция ще промени позицията си, откакто президентските избори, планувани за 14 май, приключат, без значение кой е спечелилият.

Но утвърждението на Турция за участието на Швеция в НАТО може да не е задоволително, с цел да се деблокира продажбата на F-16, показва Менендес.

" От моя позиция може да има и други неща, които ще бъдат значими за Турция, само че най-малкият общ знаменател тук би трябвало да бъде поддръжката за влизането на Швеция в НАТО. " - съобщи сенатор Крис Ван Холен, който работи дружно с Менендес в Комисията по външни връзки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР