Турция не смята за необходимо да налага решение за мирни

...
Турция не смята за необходимо да налага решение за мирни
Коментари Харесай

Турция обяви, че не смята за необходимо да налага решение за мирни преговори на Русия и Украйна

Турция не счита за належащо да постанова решение за мирни договаряния на Русия и Украйна и изчаква да бъде оповестена готовността на самите страни за разговор. Това съобщи през днешния ден на брифинг в Анкара представителят на турското външно министерство Йонджю Кечели, представен от турските медии.

Ние сме за това Русия и Украйна да седнат на масата за договаряния, когато се основат подобаващи условия за полемика. В момента обстановката на фронта е в застой. Но не е належащо да се опитваме да постановяваме решения. Страните ще могат да беседват единствено, когато самите те са подготвени за това, сподели той.

Кечели означи, че спорът в Украйна " има доста съществено отражение върху икономическата сфера ".

Хиляди хора починаха. Ситуацията се отразява на международните цени на храните. И за това би трябвало да се откри решение. В последна сметка то ще бъде открито, когато страните могат да водят разговор, сподели Кечели.

Дипломатът сподели още, че по време на неотдавнашното посещаване на турския външен министър Хакан Фидан в Съединени американски щати е била разисквана и тематиката за руско-украинския спор.

По време на контактите ни в Съединени американски щати също повторихме, че сме уверени в нуждата Русия и Украйна да водят договаряния за мир, само че при образуването на подобаващи условия за това. Обсъдихме въпроса за обезпечаване на сигурността на корабоплаването в Черно море. А също по този начин предадохме, че американската страна не би трябвало да постанова никакви търговски ограничавания на Турция, която извършва условията на интернационалното законодателство, посочи Кечели.

Той приказва и за рецесията в Газа, като уточни, че Турция преглежда хвърлянето от въздуха на хуманитарни помощи за Газа и доставките по море като позитивно развиване, само че счита, че по този начин не може да бъде позволен главният проблем.

Турция неведнъж е призовавала за незабавното преустановяване на огъня и до момента е изпратила хиляди тонове помощи.

В отговор на въпрос по отношение на проектите на Съединени американски щати да построят краткотрайно пристанище в Газа Кечели съобщи, че това е положително развиване, в случай че значи, че Съединени американски щати признават, че има филантропична злополука в Газа, показва Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР