Турция не може да се справи сама с нова мигрантска

...
Турция не може да се справи сама с нова мигрантска
Коментари Харесай

Ердоган: Турция не може да се справи с нова мигрантска вълна

Турция не може да се оправи сама с нова мигрантска вълна от Сирия, съобщи през вчерашния ден турският президент Тайип Реджеп Ердоган и предизвести, че в случай че насилието в сирийската провинция Идлиб не спре, европейските страни ще усетят последствията от нов напор на хора, оповестиха международните организации.
Говорейки на гала за награждаване в Истанбул, Ердоган сподели, че повече от 80 000 души се движат от Идлиб към Турция поради съветските и сирийските бомбардировки в региона. Той съобщи, че е неизбежно Европа да бъде изправена пред условия като тези от рецесията от 2015 година, в случай че не помогне да спре насилието в Идлиб.

" Негативният резултат от този напън, който изпитваме, ще бъде почувстван от всички европейски страни, като се стартира с Гърция ", предизвести турският президент.

Ердоган сподели, че Турция прави всичко допустимо бомбардировките в Идлиб да спрат. Той заяви, че на следващия ден за Москва ще замине турска делегация, с цел да разиска развиването на събитията в Сирия и тогава Турция ще реши какви стъпки да предприеме.

Турски публични представители настояват, че Турция е подслонила близо пет милиона бежанци, от които 3,7 милиона сирийци, избягали от спора, раздиращ страната им от 2011 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР