Турция не е лагер за бежанци и мигранти и сирийците

...
Турция не е лагер за бежанци и мигранти и сирийците
Коментари Харесай

Девлет Бахчели: Сирийските бежанци трябва да се завърнат в родината си, след като войната свърши

Турция не е лагер за бежанци и мигранти и сирийците ще би трябвало да се завърнат в родината си, откакто бъде реализиран мир, съобщи водачът на турската Партия на националистическото деяние (ПНД) Девлет Бахчели, представен от турските медии.

Същевременно той прикани всички, в частност политиците, да не трансформират този въпрос в ксенофобски.

Изпращането на сирийците в родната им страна в случай, че там бъде реализирана сигурност, би трябвало да бъде една от най-важните ни задания. Не би трябвало да бъде допускана и никаква незаконна миграция. Доброволното връщане на всички сирийци в родината им би трябвало да стартира, откакто гражданската война в Сирия свърши и бъде реализиран мир, уточни водачът на турските националисти нощес в послание пред депутатите от партията му.

Турция не може да продължи да се занимава с бежанския въпрос в продължение на още доста години и има потребност от реален метод по въпроса, сподели Бахчели.

В Турция сега има към 3,7 милиона сирийски бежанци.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви при започване на месеца за реализацията на нов план на Турция за построяването на жилища в 13 района на Сирия, в които да се върнат сирийските бежанци.

Около 500 хиляди сирийски бежанци към този момент се върнаха в образуваните зони за сигурност. Също по този начин приготвяме нов план, с който ще бъде обезпечена опцията в родината си непринудено да могат да се върнат един милион наши сирийски братя, посочи турският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР