Турция не е хвърлила око на нито една страна, а

...
Турция не е хвърлила око на нито една страна, а
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е в Сирия заради тези, които считат нефта за по-важен от кръвта

Турция не е хвърлила око на нито една страна, а сега организира антитерористична интервенция в Североизточна Сирия поради ползи на сигурността. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен вестник Sabah.
" Други може да имат разнообразни ползи в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия, Африка и на Балканите, само че Турция е в Сирия единствено заради обща орис с нашите братя и сестри ", сподели президентът и добави: " Това е с помощта на тези, които мислят, че няколко капки петрол са по-важни от кръвта ".
Държавният глава разкритикува западните страни, че не са подкрепили интервенцията на Турция против сирийските кюрди, обвинявайки ги в поддръжка на терористите. " Можете ли да си визиите, че целият Запад застана до терористите и всички ни нападнаха, в това число държави-членки на НАТО и страни от Европейския съюз ", попита риторично Ердоган в Истанбул, отбелязва още БГНЕС.
Той акцентира, че Турция ще продължи да поддържа твърдата си позиция против терористите и потисниците и в никакъв случай няма да седне на масата за договаряния с тях. Отбелязвайки, че светът е претърпял радикални трансформации през вековете, Ердоган сподели, че в частност Близкият Изток е претърпял възходи и падения.
" Въпреки че центърът на тежестта, който трансформира света, наподобява, че се е трансформирал през последните няколко века, този район остава в центъра на битката ", сподели президентът и добави, че това слага Анкара в центъра на всички развития.
Президентът засегна несправедливостта във връзка с Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, " който дава право на несъгласие на петте непрекъснати членове, постоянно правейки Съединени американски щати неефективни във времена на световни рецесии ".
Припомняме, че интернационалната общественост осъди военната интервенция на Турция в Сирия, чиято цел Анкара оправдава със основаването на зона за сигурност за сирийските бежанци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР