Турция може да затвори проливите Босфора и Дарданелите за военни

...
Турция може да затвори проливите Босфора и Дарданелите за военни
Коментари Харесай

Турция: Руският флот има право да преминава през Босфора и Дарданелите

Турция може да затвори проливите Босфора и Дарданелите за военни кораби, само че Русия въпреки всичко ще има правото да ги употребява за връщането на флота си в базата си, сподели в петък турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предава ТАСС.

" Украйна ни изпрати публично искане да затворим проливите за съветски военни кораби. Разпоредбите на Конвенцията от Монтрьо са доста ясни и точни. И до през днешния ден Турция без съмнение съблюдава Конвенцията от Монтрьо. Възможно е да се вземат ограничения по отношение на страните във война, в която Турция не взе участие. Турция може да ограничи прекосяването на военни кораби през проливите. Конвенцията от Монтрьо обаче споделя също, че корабите на страните, участващи във война, имат право да се върнат в своите бази и би трябвало да бъде разрешено да го направи “, цитира Чавушоглу в. " Хюриет “.

Украинският дипломат в Турция Василий Боднар прикани Анкара в четвъртък да ограничи прекосяването на съветски военни кораби през следените от Турция проливи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР