Турция може да се възползва от нарастващото изместване на голяма

...
Турция може да се възползва от нарастващото изместване на голяма
Коментари Харесай

Истанбул може да бъде сред най-добрите финансови центрове в света: ето защо

Турция може да се възползва от възходящото изместване на огромна част от глобалниите финансови пазари от запад на изток и Истанбул може да да се окаже огромният печеливш от това, написа Daily Sabah. Целта на мегаполиса е да стане един от 10-те най-големи финансови центъра в света , разяснява пред локалните медии турският министър на финансите Нуредин Небати.

Той акцентира смисъла на новия Истанбулския финансов център (IFC) и по какъв начин той съставлява " нещо доста повече " от материалната си стойност.

Турската страна осъзнава нуждата от развиване на финансовия бранш на страната, който би трябвало да стъпи върху солидни основи, разясняват специалисти. А това изисква решителни дейности и непрестанно възстановяване на инфраструктурата.
 Бодрум се трансформира в
Курортът, който се трансформира в " дребния Истанбул "

В резултат от огромна миграционна вълна

Припомняме, че неотдавна в Истанбул беше открит дълго чакания голям бизнес регион, който дава обещание да сложи турския метрополис измежду най-важните финансови центрове в света . Церемония, водена от президента Реджеп Тайип Ердоган на 17 април, означи последователното пускане на IFC.

Финансовият център приютява множеството от най-известните институции в страната. Той има за цел да трансформира Истанбул в конкурентна дестинация за интернационалните финансови пазари, привличайки международни вложители, които да оказват помощ за растежа на турската стопанска система.

Стратегическото местоположение на Истанбул и стопанската система на града, която възлиза на $30 трилиона ще допринесат за превръщането на мегаполиса в световен финансов център, считат локални финансисти.
 Новият бизнес регион на Истанбул със поръчка да трансформира мегаполиса в международен финансов център
Новият бизнес регион на Истанбул със поръчка да трансформира мегаполиса в международен финансов център

Проектът би трябвало да улесни интернационалния финансов поток и да усили капацитета за привличане на вложения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР