Турция изключва покупката на руската ваксина срещу коронавирус, тъй като

...
Турция изключва покупката на руската ваксина срещу коронавирус, тъй като
Коментари Харесай

Турция се отказа от руската ваксина срещу коронавирус

Турция изключва покупката на съветската ваксина против ковид, защото създаването й не дава отговор на стандартите за добра процедура, съобщи турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от Ройтерс.

В изявление за уеб страницата Хабертюрк той уточни, че съветската ваксина не дава отговор на изискванията за " добра лабораторна процедура ".

" Русия не съумя да извърши това. Затова не е допустимо за Световната здравна организация и света да купуват имунизацията й. Не е допустимо тази ваксина да получи лиценз от нас също. Затова тя е отвън нашата сфера на интерес ", уточни Коджа.

Той не посочи коя съветска ваксина има поради, само че по-рано Турция планираше да организира тествания на третата фаза на имунизацията Спутник-V, която е първата записана ваксина против ковид в света.

Турция, страна с население от 83 милиона души, подписа контракт за покупката на 50 милиона дози от китайската ваксина против ковид на Синовак и чака да стартира имунизация този месец, като с приоритет ще бъдат здравните служащи.

Коджа съобщи, че Турция цели да имунизира 50 милиона души до края на април и че страната води договаряния за обезпечаването на 25 милиона дози от имунизацията на Пфайзър и Бионтек.

" Те ще могат да ни дадат 25 милиона дози до края на 2021 година Ние се опитваме да изтеглим доставката по-рано. Искаме ги преди лятото. В момента бушува пожар. Ние желаеме да го потушим допустимо най-бързо ", уточни министърът за Хабертюрк.

Той добави, че в контракта за имунизацията на Синовак има изискване, съгласно което Турция няма да заплати, в случай че резултатите не са положителни.

" Включихме това в контракта, когато направихме поръчката. Ако резултатите не са задоволително ефикасни, имаме право да върнем имунизациите и да не платим нищо ", означи Коджа
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР