Турция има своя нов футболен шампион! И този път триумфът

...
Турция има своя нов футболен шампион! И този път триумфът
Коментари Харесай

"Истанбул ББ" с първа титла от турското първенство

Турция има своя нов футболен първенец! И този път триумфът не е на сметката на някои от хегемоните - " Галатасарай " (22 титли), " Фенербахче " (19 титли) или " Бешикташ " (15 титли). Първенец на Турция, кръг преди края на сезон 2019/2020 е " Истанбул Башакшехир ".

За първи път в историята клубът, основан преди 30 години като тим на локалното ВиК сдружение и преименуван през 2014 година с изкачването си в елита, завоюва купата!



Това стана след победа с 1:0 над " Кайзериспор ". Така " Истанбул ББ " натрупа преднина от 7 точки на върха, изпреварвайки втория в класирането " Трабзонспор ", който записа загуба от " Коняспор " в последния кръг.

" Истанбул ББ ", който постоянно е свързван с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, е едвам 6-ият отбор, печелил купа от футболното състезание на Турция в 60-годишната му история.

Този път обаче празненствата след триумфа се състояха пред празни трибуни. Причината е в пандемията от ковид. Футболните срещи в страната бяха прекратени за 3 месеца (от март до юни), а при подновяването на шампионата не беше позволено на стадиона да участва аудитория.

Това не попречи на последователите на " Истанбул ББ " да честват с музика и танци по улиците.



Футболистите пък не се ограничиха единствено до терена, а нахълтаха и на обичайна конференция на треньора Окан Бурук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР