Турция има право да държи военни части в т.нар. Турска

...
Турция има право да държи военни части в т.нар. Турска
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да намалим военното си присъствие в Северен Кипър

Турция има право да държи военни елементи в така наречен Турска Република Северен Кипър, съобщи в петък президентът Реджеп Таийп Ердоган пред публицистите преди да замине за визитата си в Душанбе, където ще взе участие на V среща на върха на Конференцията за разговор и ограничения за създаване на доверие в Азия (CICA). Това предава Анадолската организация, представена от " Фокус ".
„ Турция не редуцира военното си наличие в Северен Кипър “ , съобщи Ердоган, като добави, че страната „ няма потребност от разрешение от никой “ по този въпрос.
Коментирайки нападението против турски боен бдителен пункт в сирийската провинция Идлиб в четвъртък, в следствие от която бяха ранени трима бойци, Ердоган сподели: „ Турция няма да мълчи, в случай че сирийският режим продължи да нападна наблюдателните пунктове в Идлид “.
Що се касае до съдействието сред Съединени американски щати и Турция в Манбидж, президентът съобщи: „ Нашият сътрудник, Съединени американски щати, не съблюдава обещанието си за Манбидж... Но това не значи, че ние се предаваме по въпроса за Манбидж, пазим всичките си проекти и ще продължим да го вършим “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР