Турция има желание да продава повече природен газ на Европейския

...
Турция има желание да продава повече природен газ на Европейския
Коментари Харесай

Турция иска да разшири износа на газ през България за ЕС

Турция има предпочитание да продава повече природен газ на Европейския съюз при съществуване на дълготрайни задължения, с цел да подсигурява възвръщаемостта от инфраструктурни вложения.

Анкара желае да избегне всевъзможни комплицирани суапове, за които Брюксел упорства, с цел да избегне съветския газ.

Европа се пробва да обезпечи различни доставки на газ, за ​​да размени съветските потоци, които минават през Украйна. Някои разновидности биха могли да включват продажбите на газ от Азербайджан за Турция, след което тези количества да бъдат пренасочени към Европа и да бъдат сменени от продажби на съветски газ на турския пазар.

" Имам потребност от тази гаранция от ваша страна - за 10-15 години ", акцентира турският министър на енергетиката Алпарслан Байрактар в изявление за " Блумбърг ".

" Тези полемики се водят без да се познават потенциалът и пазарът. Нуждаем се от увеличение на потенциала на междусистемната връзка Турция-България, която сега може да получи единствено половината от 7 милиарда кубични метра годишно, които Турция механически може да достави. " - добави той.

" Турция може да работи с азербайджанската национална енергийна компания " Сокар ", с цел да усили доставките към Турция до 10 милиарда кубични метра, само че желае гаранции за търсенето от страна на Европа ", безапелационен е министърът.

Алпарслан Байрактар ​​припомни миналогодишния пакт на Турция с България за импорт на 1,5 милиарда кубични метра полутечен природен газ (LNG) и реекспорта му на запад. Министърът го назова " гъвкаво " решение.

" Блумбърг " показва, че според съглашението България би трябвало да заплаща близо 500 000 $ дневно за достъп до турската газова мрежа. София желае да предоговори договорката, с цел да разреши на трета страна да употребява правата, заради високите разноски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР