Турция и туристическият сектор бяха изправени пред сериозни предизвикателства през

...
Турция и туристическият сектор бяха изправени пред сериозни предизвикателства през
Коментари Харесай

Турция се надява на над 36 млн. туристи през 2018 г.

Турция и туристическият бранш бяха изправени пред съществени провокации през последните години, само че през 2017 година бе записано последователно възобновяване на броя на туристите, посещаващи страната - наклонност, която ще се резервира и през актуалната година, когато се чака цялостно възобновяване на бранша. Това съобщи министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш в изявление за вестник Hurriyet, оповестява " Фокус ".

Министърът напомни, че през 2014 година в Турция е регистриран рекорден брой туристи - 36 млн., а упованията са, че тази година страната още веднъж ще посрещне толкоз гости. Куртулмуш привежда данни от английските туроператори, които демонстрират нарастване от 66% на ранните резервации за отмора в Турция, като разяснява, че задачата е през 2018 година не просто да бъдат реализирани равнищата от 2014 година, а да бъдат даже надхвърлени. За тази цел държавното управление в Анкара поставя старания за възстановяване на имиджа на страната, само че и за откриването на нови пазари за туристически услуги в страни като Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Индонезия и Малайзия.

По отношение на гостите от Европа - обичаен пазар за турския туризъм, Куртулмуш изрази убеденост във възобновяване на броя на посетителите, регистрирани в интервала преди политическите разтърсвания в страната и несполучливия опит за държавен прелом. Оптимистичните прогнози министърът оправда с към този момент извършените избори в основни страни на Стария континент, чиито акции са били белязани с антитурска изразителност - факт, който е повлиял отрицателно на европейците при избора им на дестинация за отмора.

Във връзка с опасенията от терористични набези, Куртулмуш увери, че Турция се бори с радикалните групировки и към този момент е постигнала ефикасни резултати в това отношение. Министърът изясни, че за триумфите на турските сили за сигурност не постоянно се написа в медиите, защото огромна част от евентуалните произшествия се предотвратяват на ранен стадий от планирането им. В допълнение трансграничните интервенции като тези в Сирия и Ирак също са съдействали за доста възстановяване на обстановката със сигурността в страната, акцентира Куртулмуш.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР