Турция и Съветът за сътрудничество в Персийския залив (GCC) подписаха

...
Турция и Съветът за сътрудничество в Персийския залив (GCC) подписаха
Коментари Харесай

Турция и страните от Персийския залив преговарят за пакт за свободна търговия

Турция и Съветът за съдействие в Персийския залив (GCC) подписаха съглашение за започване на договаряния за съглашение за свободна търговия . Това съобщи турският министър на търговията Омер Болат, представен от Ройтерс.

Анкара ускорява напъните си за разширение на икономическите връзки с района.

След години на напрежение през 2020 година Турция стартира дипломатическа атака, с цел да поправи връзките си със страните от Персийския залив, и по-конкретно Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. В последните години Турция подписа съглашения за милиарди със страни от Персийския залив, в това число Катар, с който има мощни връзки.

Споразумението ще либерализира търговията със артикули и услуги, ще улесни вложенията и търговията и ще усили търговията на страната ни с района, означи министър Болат. По думите му пактът ще докара до една от най-големите зони за свободна търговия в света , сред Турция и членовете на Съветът за съдействие в Персийския залив.

Съветът за съдействие в Персийския залив се състои от Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Кувейт, Оман и Бахрейн.

Арабските народи от Персийския залив търсят помощ от Турция за развиването на локални промишлености и прехвърлянето на технологии в амбициозните си старания да диверсифицират стопанските системи си надалеч от петрола.
 Англия и Турция работят по ново съглашение за свободна търговия
Англия и Турция работят по ново съглашение за свободна търговия

Очаква се първият кръг от договарянията да се организира през лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР