Турция и направиха 2:2 в среща от група 3 на

...
Турция и направиха 2:2 в среща от група 3 на
Коментари Харесай

Турция показа характер срещу Сърбия

Турция и направиха 2:2 в среща от група 3 на Лига " В " в Лигата на нациите. Съперниците си размениха по едно полувреме. Сърбите поведоха с попадения на и (от дузпа), само че домакините стигнаха до точката с помощта на попадения на (57') и Озан Туфан (76').

И двата отбора останаха без победа. В класирането в групата води със 8 точки, пред с 7. Турция има 3 точки, а Сърбия - 2.

Турците бяха подредени в скица 4-2-3-1, като офанзивата водеше Бурак Йълмаз, а офанзивното трио зад него оформиха, Хакан Чалханоглу и. За Сърбия в предни позиции започнаха Александър Митрович и филип Джуричич, а на пейката остана.

Двата тима бяха изведени на " Тюрк Телеком Арена " от Георги Кабаков. Сърбите можеха да получат гол още в първата минута след неточност на, само че тя бе поправена от. Секунди по-късно се оправи с рисков удар на Чалханоглу.

Гостите бяха по-прибрани, само че когато тръгваха напред, сполучливо намираха свободни пространства. В 22-ата минута Михайло Ристич центрира отляво и Милинкович-Савич прати топката с глава в мрежата. Проблемите за турците се усилиха с травмата на, който бе сменен от Умут Мераш.

И след гола по-добрите положения бяха в интерес на Сърбия. Голям пропуск направи Ристич, който остана на няколко метра пред Мерт Гюнок, само че стреля в навън. Георги Кабаков пък се запомни с това, че не отсъди нарушаване в обстановка, в която изрита в главата Митрович.

Втората час стартира с дузпа за сърбите, отсъдена за нарушаване против Милинкович-Савич. Митрович с лекост означи от бялата точка своя 36-и гол за националния тим. После турците заиграха с повече хора в офанзива и в 57-ата минута интригата се върна. Попадението вкара Чалханоглу след хубаво взаимоотношение с Караман.

След час игра и турците желаеха дузпа, само че Кабаков подмина претенциите им. В 64-ата минута Милинкович-Савич стреля рисково с глава, само че Мерт Гюнош не разреши да бъде сюрпризиран. Домакините продължиха да притиснат противника и справедливо изравниха четвърт час преди края. Точен беше Озан Туфан след поредност от неточности в сръбската отбрана. В последните минути Бурак Йълмаз беше изпъден за два жълти картона.

Лига на нациите, Лига " В " - група 3:

ТУРЦИЯ - СЪРБИЯ 2:2 (0:1)
0:1
С. Милинкович-Савич (22)
0:2 А. Митрович (49) д.
1:2 Х. Чалханоглу (57)
2:2 О. Туфан (76)

Лига на нациите 4 кръг, сряда 14 октомври  Турция 2:2краен резулат  Сърбия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР