Турция е заловила в Северна Сирия местен лидер на Ислямска

...
Турция е заловила в Северна Сирия местен лидер на Ислямска
Коментари Харесай

Турция е заловила лидер на “Ислямска държава“

Турция е заловила в Северна Сирия локален водач на " Ислямска страна ", обвинен, че възнамерява нахлуване против турските сили за сигурност там, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, оповестява Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Според информация от източници от сигурността турската Национална разследваща организация (МИТ) е открила, че Абдула ал-Джунди с кодово име " Хатаб ал-Мухаджир ", водач на " ИД " на локално равнище, възнамерява нахлуване против коли на турските сили за сигурност в Сирия.

Терористът е бил хванат жив при интервенция, проведена от Разузнавателна служба на Турция и силите на Сирийската национална войска в региона на интервенция " Ефратски щит ".

В показанията си Ал-Джунди е признал, че " ИД " е подготвяла нахлуване против турските сили за сигурност в регионите на интервенциите " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ". Той е дал информация и за членове на организацията в подготвеност да извършат офанзива.

Турската войска предприе три интервенции - " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.) и " Извор на мира " (2019 г.) - по границата на страната в Северна Сирия, с цел да " предотврати образуването на терористичен кулоар " и да " даде опция за спокойно заселване на жителите ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР