Турция е унищожила 23 цели при въздушни удари през нощта

...
Турция е унищожила 23 цели при въздушни удари през нощта
Коментари Харесай

Турция нанесе нови удари срещу кюрдите в Ирак и Сирия

Турция е унищожила 23 цели при въздушни удари през нощта против кюрдски екстремисти в Северен Ирак и Сирия, оповестява " Ройтерс ".

Това са следващите офанзиви, осъществени от Анкара, откакто девет при конфликти с бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак в петък.

Новите удари са били по цели в Северна Сирия и районите Метина, Гара, Хакурк и Кандил в Северен Ирак.

" Бяха унищожени 23 цели, в това число пещери, убежища, тунели, хранилища за муниции, материали за доставки и уреди, употребявани от терористичната организация ", рапортува турското министерство на защитата

Отбелязва се, че доста бойци са били " обезвредени " - термин, с който нормално се има поради " убити ".
 Турция
Турция " обезврежда " 45 кюрдски бойци в Северен Ирак и Сирия

След сплъсък с ПКК с 9 жертви

ПКК, считана за терористична формация от Турция, Съединените щати и Европейския съюз, подвигна оръжие против турската страна през 1984 година Повече от 40 000 души бяха убити по време на протеста.

Вътрешният министър Али Йерликая заяви в обществената мрежа X, че полицията за битка с тероризма е задържала 165 души при интервенции, ориентирани против ПКК в 28 турски провинции.

Операциите са били ориентирани към хора, за които се счита, че са част от въоръжената формация, подпомагали са я или са разпространявали агитация на ПКК.

Конфликтът с ПКК продължава от дълго време и се води най-вече в селските региони на Югоизточна Турция. Сега обаче той е по-насочен към планините на полуавтономния район Кюрдистан в Северен Ирак, където са ситуирани бойци на ПКК.
 Турция блъснала кюрдски бойци в Сирия и Северен Ирак
Турция блъснала кюрдски бойци в Сирия и Северен Ирак

Арести са били узвършени в провинция Диарбекир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР