Турция е страната, приютявала най-голям брой бежанци през 2019 г.

...
Турция е страната, приютявала най-голям брой бежанци през 2019 г.
Коментари Харесай

Турция е страната, приютявала най-голям брой бежанци през 2019 г.

Турция е страната, приютявала максимален брой бежанци през 2019 година Следват я Пакистан, Уганда, Германия и Судан. Това сочи отчет на основаната в Малта Европейска работа за поддръжка в региона на убежището, съобщават  " Дейли сабах " и Българска телеграфна агенция. 

Понастоящем страната се грижи за над 3,5 милиона сирийски бежанци, повече от която и да било друга страна в света, и е похарчила 40 милиарда $ в този развой, сочат формалните данни.

Статистиката показва, че нерегламентираната миграция от Турция към страните от Европейски Съюз е била с 94 на 100 по-ниска през 2019 година спрямо интервала преди да бъде подписано съглашението от 2016 година сред Анкара и Брюксел за преодоляване на миграцията към Европа.

Сирия още веднъж е била основната страна на генезис на мигрантите предходната година, а Германия, Франция и Испания са получили максимален брой молби за леговище.

В отчета се акцентира също, че някои европейски страни, в това число Кипър, Франция и Гърция, са получили повече такива молби през 2019 година, в сравнение с по време на миграционната рецесия от 2015 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР