Турция е посетена от 5,4 милиона чуждестранни посетители през първите

...
Турция е посетена от 5,4 милиона чуждестранни посетители през първите
Коментари Харесай

Шокиращият ефект на коронавируса върху Турция - в числа

Турция е посетена от 5,4 милиона задгранични гости през първите седем месеца на 2020 година, оповестява Анадолската организация данни министерството на културата и туризма на страната, съобщи БГНЕС
Това е спад със 78% на годишна база през интервала януари-юли от към приблизително 24,7 милиона души, заради ограниченията за закъснение на разпространяването на пандемията COVID-19, демонстрират формалните данни.
 Екскурзоводите стягат митинг против страната Екскурзоводите стягат митинг против страната
Протест на екскурзоводите се обрисува на 1 септември – в София, Варна и Бургас. Причината – неналичието на държавна помощ за бр...
Усилията за ограничение на, които се концентрират върху изолацията и избягването на обществен контакт, засегнаха тежко стопанската система, изключително в бранша на туризма и пътуванията.
Между февруари и март Турция отсрочи туристическия сезон до юни и анулира редица събития като панаири и изложения.
През юни, в подтекста на процеса на нормализиране, туристическите уреди в Турция започнаха последователно да се отварят още веднъж със строги ограничения за гарантиране на сигурността и попречване на разпространяването на вируса.
Между януари и юли Истанбул остава главната туристическа атракция в Турция, като притегля съвсем 50,07% от задграничните гости, към 2,7 милиона.
Одрин, северозападно от Турция и граничещ с България и Гърция, е на второ място по брой чужденци с 817 292.
 Милиони бири ще останат неизпити, десетки кебапчета няма да бъдат изядени Милиони бири ще останат неизпити, десетки кебапчета няма да бъдат изядени
Това съобщи климатологът Георги Рачев пред Българска национална телевизия, който учудващо беше поканен да приказва на тематика " туризъм ". Рачев не пропусна да подлага на критика...
Средиземноморският курортен град Анталия последва с 9,8%, към 648 768 задгранични гости.
С максимален дял от посетителите са германците са с над 11,39% или близо 2,67 милиона гости, следвани от българи с 8,33%, грузинци с 6,39%, руснаци с 6,12% и украинци с 4,87%.
Коефициентът на претовареност на хотелите в Турция падна до 33% за интервала януари-юли, с 49,3% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират данни на турската хотелиерска асоциация (TUROB). Приходите за стая (RevPAR) паднаха с 58,3% до 20,1 EUR през първите седем месеца на тази година, до момента в който междинният дневен курс (ADR) за пространства доближи 61,2 EUR, означи TUROB.
През юли страната е приела 932 927 задгранични гости, по отношение на 6,6 милиона през юли 2019 година Миналата година над 45 милиона чужденци влязоха в Турция, спрямо съвсем 39,5 милиона през 2018 година.
В изявление онлайн пред частния канал NTV министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой съобщи, че страната може да одобри 15 милиона туристи или повече до края на 2020 година, в случай че въздушният трафик не бъде пресечен от пандемията за ковид. Тази година може да получим над 11 милиарда $ доходи от туризъм, сподели Ерсой.
 Летният сезон наподобява покрай край за курортите във Варненско и Добричко Летният сезон наподобява покрай край за курортите във Варненско и Добричко
Сезонът в Златни пясъци отива към край даже преди да приказваме за идването на септември. Такова усещане основава материал на уеб страницата Tra...
Отбелязвайки, че в страната са влезнали 6,5 милиона локални и интернационалните туристи, Ерсой съобщи, че цифрата включва 1,2 милиона турски жители, пребиваващи в чужбина. Летният сезон, който стартира в края на тази година, наподобява, че ще завърши едвам в края ѝ, добави той.
Ерсой акцентира, че сега хората са склонни да избират личните си страни за ваканции заради пандемията.
Решихме да продължим да подобряваме нашата стратегия за узаконяване за безвреден туризъм, която има за цел да облекчи опасенията за здравето, сподели Ерсой и добави: " Ние желаеме програмата да е непрекъсната даже в интервала след пандемията, като в същото време завишаваме критериите ". Досега в Турция са сертифицирани към 4900 обекта, сподели формалният представител.
Сертификатът за безвреден туризъм, стартиран в съдействие с министерствата на външните работи, културата и туризма и превоза на Турция, обгръща необятен набор от ограничения за сигурност в превоза, настаняването и здравните условия както за туристите, по този начин и за чиновниците на местата за настаняване. Сертификатът, публикуван от интернационалните сертификационни институции, утвърждава осъществяването на строги здравни и хигиенични условия в самолетни компании, летища и други транспортни уреди, както и в заведения за настаняване и места за храна и питиета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР