Турция е поискала от Русия и от САЩ за окажат

...
Турция е поискала от Русия и от САЩ за окажат
Коментари Харесай

Турция даде ултиматум на кюрдите в Сирия


Турция е поискала от Русия и от Съединени американски щати за окажат напън върху водените от кюрдите Сирийски демократични сили да се изтеглят в период от две седмици от три региона в Северна Сирия, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на турски формален източник.

Според информацията Анкара упорства кюрдските милиции да изоставен Манбидж, Тал Рифат и Кобане, като в противоположен случай заплашва с военна интервенция против подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили, формирани най-вече от доминираните от кюрдите Сили за отбрана на народа (СЗН), считани от Турция за отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Източникът е декларирал, че Анкара няма да удължи крайния период, който е сложила.

В отговор на турските претенции, съгласно източника, Съединени американски щати са предложили Сирийските демократични сили да бъдат преструктурирани, като се даде по-голяма роля на арабските сили в администрацията на трите града, за които приказва Турция. Според Анкара обаче би трябвало да се постави завършек на контрола на групировката върху петролните съоръжения, преди да се разискват каквито и да било американски оферти.

Руската страна също е сложила лични претенции, свързани с Украйна, и ги е обвързала с отстъпки в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР