Турция е по-решителна от всякога да защити сирийската си граница

...
Турция е по-решителна от всякога да защити сирийската си граница
Коментари Харесай

Ердоган е решен да защити границата със Сирия

Турция е по-решителна от всеки път да отбрани сирийската си граница от нападенията на кюрдските сили, съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Той посочи, че сухопътната интервенция ще стартира " в най-подходящия миг ".

БГНЕС напомня, че в неделя Военновъздушните сили на Турция започнаха серия от удари в границите на интервенция " Claw-Sword ". Тя е в отговор на бомбения атентат в Истанбул на 13 ноември, при което починаха шестима души и бяха ранени 81.

" Нашите интервенции със самолети, артилерия и дронове са единствено началото. Решимостта ни да подсигурим цялата южна граница... с безвредна зона през днешния ден е по-силна от всеки път ", съобщи Ердоган.

" Докато продължаваме с въздушните удари без спиране, ще се разправяме с терористите и по суша в най-удобното за нас време ", сподели той, представен от Агенция Франс Прес.

Турция упрекна за атентата Кюрдската работническа партия (ПКК), която е в черния лист на терористичните групировки на Европейския съюз и Съединените щати. ПКК отхвърля да е имала каквато и да е роля в атентата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР