Турция е открила записи с предполагаемото убийство на изчезналия саудитски

...
Турция е открила записи с предполагаемото убийство на изчезналия саудитски
Коментари Харесай

Турция открила записи с убийството на саудитския журналист Кашоги?

Турция е разкрила записи с хипотетичното ликвидиране на изчезналия саудитски публицист Джамал Кашоги, които демонстрират, че той е бил изтезаван и премахнат, осведоми "Ройтерс ".Следствието е разкрило записи от часовника, Apple Watch, на журналиста.
Информацията разкрива проправителствения ежедневник "Сабах " след идването на делегация на Саудитска Арабия в Турция, която се включва в подхванатото от Анкара следствие.
"Моментите, когато Кашоги е разпитван, изтезаван и погубен, са в паметта на Apple Watch ", написа вестникът и добавя, че часовникът е обвързван с мобилния му телефон iPhone, който е бил в годеницата му, до момента в който е чакала пред консулството.
По-рано двама високопоставени турски представители обявиха пред "Ройтерс ", че Кашоги еносел черен часовник, когато е влезнал в консулството, и че е обвързван с мобилния му телефон, оставен извън.
Съединени американски щати и Турция оказват невиждан напън върху Саудитска Арабия за изчезналия публицист
Ердоган изиска от Саудитска Арабия да даде фрагменти от охранителните камери.
Но не е ясно дали информацията от часовника на саудитския публицист е можело да се трансферира на телефона му извън и по какъв начин проверяващите могат да извлекат информацията без часовника.
"Сабах " написа още, базирайки се на "надеждни източници от ведомство за особено разузнаване ", че Кашоги е нагласил телефона преди да влезе в консулството.
Вестникът отбелязва още, че саудитските сътрудници са разбрали след ликвидирането му, че телефонът записва и те са употребявали негов пръстов отпечатък, с цел да го отворят, изтрили са някои файлове, само че не всички. Записите след това са открити на телефона му.
59-годишният Кашоги е в неопределеност от предишния вторник, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул
Вчера Турция разгласи, че със Саудитска Арабия са постигнали единодушие да образуват обща работна група за следствие на случая. Инициативата е на Рияд.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР