Турция е отговорна за блокирането на петролни танкери в турските

...
Турция е отговорна за блокирането на петролни танкери в турските
Коментари Харесай

Западът вини Турция за блокираните петролни танкери в Босфора

Турция е виновна за блокирането на петролни танкери в турските проливи. Това настояват западни чиновници, представени от " Файненшъл таймс ".

Те прецизираха, че множеството танкери, блокирани в Черно море, идват от Казахстан и не попадат в обсега на тавана на цените.

Тези разстройства са резултат от ръководството на Турция, а не от политиката на ограничение на цените, акцентира един от чиновниците.

Във вторник стана ясно, че към две дузини танкери са , защото управляващите в Анкара са поискали от застрахователите да потвърдят цялостното застрахователно покритие след въвеждането на таван на цените на съветския нефт.
 Опашка от съветски танкери на Босфора
Опашка от съветски танкери на Босфора

Турция желае цялостна застраховка

Решението на Европейски Съюз да наложи ембарго върху доставките на нефт от Русия, което включва и механизъм за, влезе в действие на 5 декември.

Този механизъм включва възбрана за даване на услуги за превозване на съветски петрол по море, както и за обезпечаване, брокерски услуги и финансови интервенции от компании в Европейски Съюз, с изключение на при продажба на енергийния запас на цена, не по-висока от избран таван (60 $ за барел).

Подобна възбрана е наложена и от страните от Г-7 - Англия, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и Съединени американски щати.
 Таванът на цените единствено ще направи петрола по-скъп, предизвестява Русия
Таванът на цените единствено ще направи петрола по-скъп, предизвестява Русия

Мярката нямало да засегне " специфичната военна интервенция " на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР