Турция е нанесла удари от въздуха срещу щаб на кюрдски

...
Турция е нанесла удари от въздуха срещу щаб на кюрдски
Коментари Харесай

Първи турски атаки срещу кюрдски позиции в Сирия

Турция е нанесла удари от въздуха против щаб на кюрдски отряди в североизточната сирийска провинция Ал Хасеке, съобщи БГНЕС, базирайки се на съветската държавна осведомителна организация РИА Новости. Информацията беше доказана от ливанската телевизия Ал Маяден.
Все още няма удостоверение на ударите от турска страна, нито данни за жертви.
По-рано президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи, че американските бойци в региона на идната атака към този момент са се изтеглили.
Кюрдските отряди споделиха, че американците не са спазили сделката си с тях, реализирана до момента в който бяха съдружници в Сирия.
Същевременно държавната сирийска телевизия заяви, че турски самолети са блъснали позиции на кюрдските милиции край село в покрайнините на Ал Маликия.
Междувременно, както политическите съперници на Доналд Тръмп, по този начин и личните му съпартийци от Републиканската партия, подлагаха на критика решението му да разчисти пътя пред военна интервенция на Турция в Сирия, осведоми Reuters.
" Това решение съставлява сериозна опасност за районната сигурност и непоклатимост. То изпраща рисково обръщение към Иран и Русия, както и към нашите съдружници, че на Съединените щати не може да се има доверие като сътрудник ", написа в Twitter водачът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси.
Лидерът на съпартийците на Тръмп Мич Маконъл също не е склонен с позицията на американския президент по въпроса. " Внезапното евакуиране на американските елементи от Сирия ще е от изгода единствено на Русия, Иран и режима на Асад. То ще усили риска от прегрупиране на ИДИЛ и други терористични организации ", написа Маконъл в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР