Турция е изстреляла тестово местно произведена балистична ракета с малък

...
Турция е изстреляла тестово местно произведена балистична ракета с малък
Коментари Харесай

Турция е изстреляла секретна балистична ракета над Черно море


Турция е изстреляла тестово локално създадена балистична ракета с дребен обхват над Черно море през днешния ден, оповестява Блумбърг.
За изстрелването на ракетата е била употребена мобилна платформа от летище покрай пристанищния град Ризе в източната част на черноморския турски район към 7:00 ч. локално време, споделят източници, поискали да останат анонимни, защото не са упълномощени да разясняват. По думите им снарядът е прелетял 561 км и е паднал край крайбрежията на пристанище Синоп в Северна Турция, което е най-далечното разстояние, минало сходно оръжие, създадено в страната.

International Defence Analysis оповестява: „ Турция сполучливо тества тактическа балистична ракета с дребен обхват на деяние. При днешния тест балистичната ракета Tayfun (Торнадо), създадена от турската компания #Roketsan, порази цел на разстояние 561 км “.
Osint.tv също оповестява за теста и разгласява фрагменти от изстрелването на ракетата.
Секретният ракетен план, наименуван Tayfun, е в ход от няколко години, прецизираха източниците. Ръководството на отбранителната индустрия, което управлява създаването на оръжия локално произвеждане, отхвърли да разкрие каквато и да е информация за плана, съгласно Блумбърг.
През 2019 година Турция получи усъвършенствана система за противоракетна защита С-400, създадена от Русия, главен зложелател на НАТО, две години откакто Анкара подписа съглашение с Москва за закупуване на системата с вярата, че съдействието може да ѝ помогне да създаде лична стратегия за противоракетна защита. В отговор на това Съединени американски щати постановиха наказания на Турция и ѝ не разрешиха доставката на стелт изтребители F-35 на Lockheed Martin Corp.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР