Турция е изпълнила задълженията си по сключената през 2016 година

...
Турция е изпълнила задълженията си по сключената през 2016 година
Коментари Харесай

Турция твърди, че е изпълнила задълженията си по миграционната сделка с ЕС

Турция е изпълнила отговорностите си по подписаната през 2016 година договорка с Европейския съюз за ограничение на мигрантския поток към Европа, обявиха от турското Министерство по европейските въпроси по случай втората годишнина от подписването на съглашението, написа турското издание Hurryiet.
От министерството оповестиха още, че с помощта на договорът е намаляла освен миграцията, само че и посредством предоставените сигурни и легални пътища за тях, е намалял внезапно броят на починалите имигранти, опитващите се да доближат до Европа.
„ Благодарение на съглашението от 18 март, междинната численост на незаконни прекосявания на границата е спаднала от 7000 (през октомври 2015 година) до към 43 “, се споделя в известието.
„ Турция извърши отговорностите си точка по точка “ по контракта, „ само че, за жалост, Европейски Съюз не извърши всичките си отговорности “, прибавят от турското европейско ведомство. „ Продължаваме да чакаме Европейски Съюз да задейства Схемата за непринудено филантропично приемане , което ще даде легални способи за пътешестване на сирийските мигранти “.
Що се касае до договарянията за присъединение към Европейски Съюз, в заявката се показва, че Турция „ чака от Брюксел съответни стъпки в преговорния развой, визовата либерализация за турските жители и обновяването на Митническия съюз “, съобщи Фокус.
Hurryiet напомня, че съгласно договорката от март 2016 година, Турция се съгласи да предприеме ограничения против незаконните мигранти и бежанците, които отплаваха от нейните крайбрежия към Гърция, в подмяна на финансова помощ. На 14 март Съюза отпусна следващи 3 милиарда евро за бежанците в Турция, които са втория транш по съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР