Турция е готова да поеме всякаква отговорност в името на

...
Турция е готова да поеме всякаква отговорност в името на
Коментари Харесай

Ердоган: Пътят към мира минава през създаването на палестинска държава

Турция е подготвена да поеме всякаква отговорност в името на гарантирането на мира
Пътят към мира в района на Близкия Изток минава през основаването на самостоятелна, цялостна и суверенна страна Палестина със столица в Източен Йерусалим и в границите от 1967 година Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява.

„ Турция е подготвена да поеме всякаква отговорност в името на гарантирането на мира, в това число и да бъде поръчител. Газа е палестинска земя, тя принадлежи на палестинците и ще остане такава вечно ”, добави още Ердоган.

Ердоган посочи и неефективността на Организация на обединените нации при сегашната обстановка. Той назова неприемливо тази световна конструкция да работи по волята единствено на няколко страни.

„ От една страна има 121 страни, които са за преустановяване на войната и кръвопролитието, а въпреки това има 3-5 страни, които дават картбланш на израелската експанзия “, означи Ердоган.

„ Тези, които се пробват да премълчат гибелта на толкоз доста почтени хора и даже да я легитимират под предлог, че се борят с Хамас, към този момент не могат да кажат нито дума на човечеството “, сподели турският водач.

Ердоган напомни, че „ двама от всеки трима души, убити в линията Газа, са деца, бебета и дами, а броят на изчезналите поданици на Газа надвиши 6500 “.

Ердоган добави, че Организацията за ислямско съдействие, чиято съществена цел е да пази палестинската идея, предлага значима основа „ за воденето на тази битка в единение “.

Турският президент също по този начин акцентира, че Турция няма да разреши на международната общественост да „ не помни “ за казуса с нуклеарното оръжие на Израел, чието владеене Тел Авив не признава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР