Турция е единствената страна, която показва най-силна реакция срещу масовото

...
Турция е единствената страна, която показва най-силна реакция срещу масовото
Коментари Харесай

Ердоган: Турция показва най-силна реакция срещу масовото избиване на хора в Газа

Турция е единствената страна, която демонстрира най-силна реакция против всеобщото изтребване на хора в Газа и подхваща съответни ограничения против Израел, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

„ Ние сме единствената страна, която сподели най-силната реакция на клането в Газа от 7 октомври насам и предприе съответни ограничения против Израел ", сподели Реджеп Тайип Ердоган на консултационна среща на своята Партията на справедливостта и развиването Анкара.

Ердоган също по този начин приветства решението на турския парламент да осъди израелските офанзиви в град Рафах, като сподели, че решението е „ извънредно скъпо ".

По отношение на обстановката в палестинските територии той съобщи, че Турция е изпратила над 55 000 тона филантропична помощ в района.

На 26 май Израел нанесе въздушен удар против лагер за разселени хора в град Рафах, написа Българска телеграфна агенция. Контролираните от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " здравни управляващи на линията Газа обявиха тогава, че 45 души са били убити и десетки са били ранени.

Според последните данни на палестинските здравни управляващи над 36 000 души са били убити в Газа, откогато Израел стартира военна интервенция в анклава в отговор на нападението на „ Хамас " на 7 октомври в южната част на Израел, при което бяха убити 1200 души и бяха взети 250 заложници.

Израел продължава атака против Газа макар резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, настояваща за неотложно преустановяване на огъня.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР