Турция активира онлайн услугата „личен електронен ваксинационен сертификат“ чрез системата

...
Турция активира онлайн услугата „личен електронен ваксинационен сертификат“ чрез системата
Коментари Харесай

Турците ще пътуват в чужбина с ваксинационен паспорт

Турция задейства онлайн услугата „ персонален електронен имунизационен документ “ посредством системата " Живот в Къщи " (HES) посредством мобилно приложение, проследяващо COVID-19 положението на жителите.

Този формален документ се чака да бъде координиран и прибавен на процедура при пътешестване до страни от Европейския съюз.

Хората, които са получили първата и втората доза от коронавирусна ваксина в Турция, ще могат автоматизирано да генерират " имунизационен документ " посредством приложението HES на здравното министерство, заяви Анадолската организация.

Желаещите ще могат да прибавят номерата на паспортите си към заявката и паспортните им данни ще бъдат включени в документа.

Този документ ще се употребява при интернационалните пътувания и информацията по отношение на имунизационния статус на обещано лице ще бъде налична с данните в паспортите при влизане в страната на пътешестване.

Информацията за самоличността на лицето, статуса на имунизацията, името и датата на използване на имунизацията и логото на „ безвреден туризъм “, което Министерството на културата и туризма приложи от предишното лято, ще бъдат включени в документа.

Своеобразният " имунизационен паспорт " ще има и QR код, който ще насочи съответните органи към държавен уеб страница, който демонстрира здравния статус на пътуващия, имунизации, ПСР и други проби свързани с COVID-19. Информацията ще бъде на британски и на турски език.

Тази седмица бяха подписани двустранни съглашения сред Турция и Унгария, които ще си признаят взаимно документите за ваксина COVID-19 за безвредно пътешестване, съобщи унгарският външен министър на 10 май.

Сертификатът за ваксина ще разреши на жителите да пътуват сред Турция и Унгария без негативен PCR тест.

Турция и Сърбия също отстраняват рестриктивните мерки за пътешестване, като си признаят взаимно документите за ваксина COVID-19.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР