Турското външно министерство реагира остро на изявление на говорителката на

...
Турското външно министерство реагира остро на изявление на говорителката на
Коментари Харесай

Напрежението расте! Турция захапа САЩ

Турското външно министерство реагира остро на изказване на говорителката на американския Държавен департамент, съобщи „ Дейли Сабах”. Искрите сред двете страни прехвърчат два месеца преди предварителните избори в Турция.

Говорителката на американското дипломатическо ведомство Хедър Науърт сложи под въпрос честността на изборите, защото Турция продължава да е в изключително състояние след опита за прелом през 2016 година. Парламентът за следващ път удължи мярката, която дава повече пълномощия на силите на реда.

От Вашингтон показаха, че „ ще е мъчно да се проведат изцяло свободни, обективни и транспарантни избори” на фона на изключителното състояние. Анкара реагира остро, заявявайки, че изборите се слагат под въпрос още преди провеждането им.

„ Докладите на интернационалните наблюдаващи удостоверяват, че всички избори в Турция са демократични, свободни и транспарантни. Последният образец за това е референдумът за промени в конституцията, извършен през 2017 година”, се споделя в изказване на турското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР