Турското министерство на здравеопазването отчете 111 157 нови случая на

...
Турското министерство на здравеопазването отчете 111 157 нови случая на
Коментари Харесай

Нов COVID-19 рекорд в Турция

Турското министерство на опазването на здравето регистрира 111 157 нови случая на инфектирани с ковид за последните 24 часа. Това е нов връх за страната, означи Анадолската организация.

" Увеличаването на броя на случаите е заради необятното разпространяване на варианта Омикрон. Това е другата причина за високия брой на умрелите изключително при пациенти със съществени хронични болести и възрастни хора с хронични болести, заради ниски равнища на имунитет към инфекции ", написа в " Туитър " министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа.

Той прикани жителите да се имунизират.
 Турция регистрира рекордна Коронавирус заболеваемост и смъртност
Турция регистрира рекордна Коронавирус заболеваемост и смъртност

Но управляващите приканиха хората да не се тормозят от Омикрон

На фона на увеличение на броя на инфектираните заради разпространяването на варианта Омикрон, броят на смъртните случаи също набъбна и доближи 248 души. Това е най-високата стойност от 4 октомври.

62% от популацията в Турция е получило две дози от имунизацията против ковид. Почти 39% от локалните поданици към този момент са реваксинирани.

Общо от началото на пандемията в Турция са регистрирани съвсем 12 милиона случая на инфектирани с ковид. Повече от 88 хиляди души са умряли, а други 11,2 милиона са оздравели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР