Турското министерство на вътрешните работи съобщи днес, че предприема действия

...
Турското министерство на вътрешните работи съобщи днес, че предприема действия
Коментари Харесай

В Турция цензурират и преследват онлайн потребители, докато лирата лети към дъното

Турското министерство на вътрешните работи заяви през днешния ден, че подхваща дейности против изявления в обществените мрежи, отнасящи се до курса на турската лира по отношение на $, които оказвали отрицателно въздействие върху икономическата сигурност на Турция, оповестяват международните организации.

Напрежението сред Анкара и Вашингтон поради задържан в южната ни съседка американски свещеник и ред други нерешени въпроси докара до решението на Доналд Тръмп да удвои митата за съществени турски експортни артикули. Това, в комбиниране с несигурността в качествата на Реджеп Ердоган еднолично да ръководи стопанската система на южната ни съседка, докара до валутна рецесия, невиждана от близо две десетилетия.

Турската лира поевтиня внезапно, а опасенията на анализаторите са, че свободният полет надолу ще продължава.
Турската лира падна тази заран до рекордно ниско равнище Държавата е изготвила проект за усмиряване на финансовите пазари
В изказване на министерството на вътрешните работи се споделя, че от 7 август са открити 346 акаунта в обществените мрежи, в които са оповестени мнения за отслабването на лирата " по провокативен метод " и са подхванати съответни правни дейности.

„ Си Ен Ен – Тюрк” заяви по-рано през днешния ден, че истанбулската прокуратура проверява лица, за които от държавното обвиняване настояват, че заплашват икономическата сигурност на страната.

„ Турската стопанска система е мощна и никой не би трябвало да обръща внимание на спекулативните вести и действия”, съобщи през днешния ден представителят на турския президент Ибрахим Калън, представен от „ Ройтерс”.



Той уточни, че Министерството на финансите, централната банка, съветът на финансовите пазари и други институции подхващат нужните ограничения за финансова непоклатимост (макар нагоре да акцентира, че стопанската система на страната е мощна – б.р.).

Външният министър Мевлют Чавушоглу сложи тематиката в интернационален подтекст. Пред посланици в Анкара той разгласи, че Турция е направила задоволително, с цел да усъвършенства връзките си със Съединени американски щати, само че Вашингтон е работил срещу общия интерес по въпроси от сферата на сигурността.

По думите му Съединени американски щати би трябвало да научат, че няма да реализират никакъв резултат със заканите си против Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР