Турското министерство на околната среда и градоустройството наложи глоба в

...
Турското министерство на околната среда и градоустройството наложи глоба в
Коментари Харесай

Община Измир е глобена от министерството на околната среда заради замърсяването на Измирския залив

Турското министерство на околната среда и градоустройството наложи санкция в размер на 1,8 милиона турски лири (52 800 долара) на Измирската огромна община в границите на подхванатото следствие поради замърсяването и всеобщото измиране на риби в Измирския залив, предават турските медии, осведоми Българска телеграфна агенция.

Егейският град се бори с непрекъснатото утежняване на екологичната обстановка в емблематичния залив.

По време на подхванатото неотдавна следствието бе открито, че две пречиствателни станции за отпадъчни води, които са в компетенциите на общината, изхвърлят нечисти води в залива.

В Главната прокуратура на Измир е импортирана и тъжба против виновните лица от страна на министерството на околната среда, осведоми Анадолската организация.

Предварителните констатации на чиновниците на министерството на околната среда сочат, че равнищата на амоняк в залива, произхождащи главно от отпадните води, са 50 пъти по-високи от допустимите правила.

Освен това е открито, че равнищата на О2, които нормално би трябвало да бъдат 6 мг на литър, са спаднали до 1,8 мг на литър, а в някои региони кислородът е съвсем нулев - положение, което води до задушаване на морските жители.

На 9 септември водите на залива получиха мътнозелен и кафяв нюанс, а десетки мъртви риби изплуваха покрай квартал Аксой в региона Каршъяка.

Кметът на Измир Джемил Тугай призна, че „ не може да обещае, че водата скоро ще бъде годна за плуване “, само че даде обещание да направи всичко, с цел да бъде усъвършенствано ситуацията, показва в. „ Хюриет “.

Продължава измирането на риби в залива, поради което миризмата в региона е доста неприятна.

Екипи на Измирската огромна община вземат участие в акция по събиране на мъртвите риби, осведоми Анадолската организация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР