Турското издание Хаберлер съобщи, че Русия е готова да предостави

...
Турското издание Хаберлер съобщи, че Русия е готова да предостави
Коментари Харесай

Русия възнамерява да построи газов хъб в Турция

Турското издание Хаберлер заяви, че Русия е подготвена да даде сила на Европа през Турция, като за тази цел има намерение да построи в Турция огромен хъб за природен газ за превозване към Европа. 

Изданието показва за източник на тази информация изказване на съветския президент Владимир Путин, направено в границите на провелата се в Москва енергийна седмица. 

“Докато европейските страни подхващат разнообразни ограничения за справяне с енергийната рецесия, от Москва пристигна изненадващо изказване на съветския водач, което е от особена значимост за Европа, която претърпява сложни дни: “Готови сме да доставяме природен газ през “Северен поток 2 ”. Можем да построим огромен хъб за природен газ в Турция за Европа ”, е декларирал Путин, написа изданието.

В коментара към тази вест се показва, че откакто Русия спря газа по газопровода " Северен поток 1 ", който обезпечава по-голямата част от газовия поток за Европа, европейските цени на природния газ скочиха фрапантно.

Смята се, че Русия няма да възобнови доставките на газ по " Северен поток 1 ", до момента в който Европа не отстрани глобите против Москва поради нашествието в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР