Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Русия носи отговорността

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Русия носи отговорността
Коментари Харесай

Турция към Русия: Спрете агресията!

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Русия носи отговорността за прекъсването на офанзивите на сирийското държавно управление, откакто през вчерашния ден при въздушни удари в Северозападна Сирия бяха убити минимум 17 души, съобщи AP.

Вчерашните офанзиви бяха ориентирани по северозападната провинция Идлиб, последният бастион на бунтовниците в страната, и по следени от бунтовниците елементи от прилежащата провинция Алепо. Русия е гарантът на сирийския режим. Тя е задължена да спре тази експанзия, сподели Чавушоглу по време на полемика в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

Офанзивите на сирийското държавно управление принудиха хиляди хора да изоставен домовете си. Голяма част от тях избягаха към региони, намиращи се покрай границата с Турция. Десетки бойци бяха убити през последните дни при активизирането на сраженията. Ситуацията в Идлиб е в центъра на нашето внимание, защото режимът ускорява експанзията си. Вече към 400 хиляди души са изселени и са се придвижили към нашата граница, сподели Чавушоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР