Турският външен министър Мевлют Чавушоглу възможността кандидатурите на Финландия и

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу възможността кандидатурите на Финландия и
Коментари Харесай

Турция може да разгледа членството на Швеция и Финландия в НАТО поотделно

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу опцията кандидатурите на Финландия и Швеция за участие в НАТО да бъдат прегледани поотделно, въпреки да чу от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг апел просто и двете да бъдат утвърдени.

Столтенберг е в Турция - където фокусът на диалозите с турското управление е за опустошителното земетресение на 6 февруари - след среща на министрите на защитата в Брюксел. Генералният секретар съобщи, че е - разбиране, което повтори и на днешната конференция.

Стокхолм и Хелзинки подадоха поръчки за участие след войната в Украйна, която обърна настройките в двете общества - болшинството поданици на двете скандинавски страни (една от които има 1300-километрова граница с Русия) застанаха зад присъединението след дълготраен неутралитет.

" Знам, че изгарянето на Корана провокира реакции в Турция, изгарянето на свещена книга е неприлично ", сподели Столтенберг, имайки поради случаите от предишния месец, повишили още веднъж напрежението сред Стокхолм и Анкара. " Затова съдя изгарянето, само че поздравявам и обстоятелството, че Швеция съумя да предотврати други прояви ", добави той, имайки поради решението да не се разреши друга сходна проява.

Турция упреква Швеция, че приютява членове на считаната от Анкара и на Запад за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК), с която Турция е във въоръжен спор с десетки хиляди жертви от съвсем 40 години. Швеция упорства, че няма по какъв начин да съобщи търсени, в случай че самостоятелният ѝ съд не е постановил това.

 Ердоган към Швеция: Не очаквайте поддръжка за НАТО, в случай че не почитате Турция Ердоган към Швеция: Не очаквайте поддръжка за НАТО, в случай че не почитате Турция

" Притесненията на Турция за сигурността ѝ са основателни ", сподели Столтенберг, като уточни, че това е членката на НАТО, потърпевша най-вече от тероризъм в последните години.

Независимо от това " имам вяра, че в този момент моментът да се ратифицират (кандидатурите и на) Финландия, и на Швеция ", продължи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР