Турският външен министър Мевлют Чавушоглу поиска от руския си колега

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу поиска от руския си колега
Коментари Харесай

След нарушението на примирието: Турция с призив към Русия да окаже натиск върху Армения

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу изиска от съветския си сътрудник Сергей Лавров да окаже напън върху Армения да се придържа към изискванията на примирието с ходатайство на Русия в Нагорни Карабах, заяви турското външно министерство, представено от проправителствения вестник Yeni Safak, представен от " ".

Прекратяването на огъня, реализирано след маратонските договаряния в Москва, проведени от президента Владимир Путин, трябваше да спре боевете, с цел да разреши на етническите арменски сили в Нагорни Карабах и азербайджанските сили да разменят пленници и телата на починалите.

В изказване турското външно министерство уверено осъди арменска ракетна офанзива против Гянджа, вторият по величина град на Азербайджан, в неделя сутринта.

Атаката, ориентирана към жилищна постройка, убивайки девет цивилни, е "нов образец за провокации от арменската администрация за разпространяване на спора отвън окупираните азербайджански територии ", се споделя в изказването на турското външно министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР