Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял снощи по телефона

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял снощи по телефона
Коментари Харесай

Чавушогу е разговарял по телефона с Блинкън

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял нощес по телефона с американския държавен секретар Антъни Блинкън по отношение на последните развития в Украйна, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер. Двамата са разискали въпроси, свързани с филантропичната обстановка и с обезпечаването на помирение.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1379
Чавушоглу е уведомил в диалога за реализираната от Турция активност за евакуация и за контактите си за обезпечаване на помирение.

Блинкън е изразил удовлетворение от това, че Турция продължава да ползва конвенцията от Монтрьо и от последните изказвания на министър Чавушоглу по този въпрос, се показва в известие на Държавния департамент. В него се отбелязва също, че американският държавен секретар е " благодарил на Турция за мощната й поддръжка за защитата, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1379  Премиерът на Полша ще разиска въпроса за участие на Украйна в Европейски Съюз с ръководителя на Европейска комисия Премиерът на Полша ще разиска въпроса за участие на Украйна в Европейски Съюз с ръководителя на Европейска комисия  Волноваха е като стрелбище, разстрелват популацията му Волноваха е като стрелбище, разстрелват популацията му  Проучване на Проучване на " Алфа " демонстрира отношението на българите към Русия и Украйна на фона на войната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР