Турският ван е стара порода котки, за която има легенди

...
Турският ван е стара порода котки, за която има легенди
Коментари Харесай

Хранене на турски ван

Турският ван е остаряла порода котки, за която има митове от библейско време. Днес потомците на забавната турска порода са доста дейни и радостни животни, които бързо и елементарно привикват с ритъма на живот в дома, в който се взимат за развъждане.

Ако домашният питомец стане латентен и наподобява печален, доста евентуално е това да се дължи на неприятното му здравословно положение. За да бъде постоянно здрав и жизнен турският ван, неговият притежател би трябвало преди всичко да се погрижи за добре уравновесената му хранителна диета. В нея би трябвало да участват храни с високо наличие на протеини и въглехидрати.

Дали да се избере суха фабрично приготвена храна за турски ван, или да се даде превес на естественото хранене с домашно приготвена храна е въпрос на избор на хората, които отглеждат турски ван.

Самото животно яде на драго сърце суха храна за котки и тази алтернатива е добър избор за по-заети стопани, които нямат време да подготвят всеки ден прясна храна за своя домакински любим. Стига обаче тя да бъде от премиум клас и да съдържа нужните хранителни субстанции.

Когато се избира фабрично подготвен фураж, без значение дали става въпрос за дребни котета от породата, или пораснали към този момент писани, би трябвало да се търсят оферти за храни, предопределени за дейни животни, с цел да задоволят пълноценно потребностите им.

Не бива да се не помни, че неправилната диета или преяждането при тази порода води до алергични реакции, по тази причина хранителният режим би трябвало добре да се уточни.

 Котка турски ван

При подготвяне на домашна храна за турския ван може да се заложи на пилешко, заешко, агнешко, пуешко, телешко или дивечово месо - сварени или изпечени. Свинското и овнешкото би трябвало да се изключат.

Котките от породата турски ван не харесват субпродуктите, само че такава храна може да им се дава от време на време като добавка в менюто.

Прясната риба е нужна за хранителната диета на котката, само че в никакъв случай сурова, а сварена или изпечена и добре почистена.

Менюто на турския ван може да се разнообрази със сварено яйце, зеленчуци за котка, заквасена сметана, сварен ориз.

Това са обичащи водата котки, изключително движещата се вода. Подходящо е да се обезпечи фонтанче, от което да пият, както и да си играят с водата, тъй като това е обичано тяхно занятие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР